Αστερίξ και Δανιήλ κόντρα στο ρεύμα

asterix αστερίξ δανιήλ

[] Την ιστορία του Αστερίξ του Γαλάτη την βρίσκει κανείς στη δική μας παράδοση στο τελευταίο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, γραμμένο περίπου 500 χρόνια π. Χ.. Ο προφήτης Δανιήλ και οι Τρεις Παίδες, Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ μεγαλώνουν αιχμάλωτοι στη Βαβυλώνα. Ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ τους επιλέγει γιατί είναι χαρισματικοί άνθρωποι, να τους εντάξει στους αξιωματούχους του. Και διατάζει να τους δίνουν να φάνε ό,τι τρώει ο ίδιος. Όμως τα φαγητά των Βαβυλωνίων είναι αντίθετα με όσα όριζε ο νόμος του Θεού ότι μπορούνε να τρώνε οι Εβραίοι. Και ο Δανιήλ και οι τρεις παίδες παρακαλούν τον επόπτη του παλατιού να τους επιτρέψει να τρώνε μόνο όσπρια. Και όταν εκείνος δοκιμαστικά τους δίδει την άδεια, τότε οι τέσσερις φίλοι φαίνονται πιο καλοζωισμένοι από τους υπόλοιπους που τρώνε τις πιο πολυτελείς τροφές.

Και αργότερα, όταν αναλαμβάνουν αξιώματα στο βασίλειο, δεν θα διστάσουν να αντισταθούν στα προστάγματα του βασιλιά να λατρεύσουν το δικό του άγαλμα και όχι τον αληθινό Θεό. Και θα πέσει ο Δανιήλ στο λάκκο των λεόντων και οι τρεις Παίδες στο φλογισμένο καμίνι και ο Θεός θα τους σώσει, δείχνοντάς μας ότι όταν κρατάς την πίστη σου, την ταυτότητά σου, την διαφορετικότητά σου, όταν δεν επιλέγεις το συμβιβασμό από φόβο μήπως είσαι out για τους πολλούς, ο Θεός σε στηρίζει. Η προσωπικότητά σου διασώζεται. Και η παρέα, το «εμείς», καταξιώνεται τόσο από το Θεό, όσο και από τους ανθρώπους.

Μόνο που εδώ ο ζωμός δεν είναι μαγικός. Είναι επιλεγμένος από σένα και υπάρχει στην καρδιά σου. Είναι η πίστη και η αγάπη στο Θεό που δίνουν νόημα ζωής, ακόμη και σ’ αυτή την παγκοσμιοποιημένη εποχή της Pax Americana. Αρκεί να επιλέγεις και να τολμάς να πάς κόντρα στο ρεύμα! Η απόφαση είναι στον καθέναν μας. Αν την πάρουμε όμως, τότε όντως η ζωή θα γίνει δύσκολη για τους λεγεωνάριους που φρουρούν τα σύγχρονα οχυρά της τηλεόρασης, της αγοράς, της απρόσωπης παιδείας, του οπαδοποιημένου αθλητισμού. Γιατί μέσα μας θα υπάρχει το μεγαλύτερο αγαθό που έδωσε ο Θεός στον κατ’ εικόνα του άνθρωπο: η δίψα για ελευθερία.

πηγή: Βήματα

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αστερίξ και Δανιήλ κόντρα στο ρεύμα

  • Μάρτιος 21, 2010, 7:50 πμ
    Permalink

    ΑΓΑΠΗ=ΘΕΟΣ=ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ=Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ=ΑΓΑΠΗ
    ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΩ…ΔΙΝΩ ΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΑΦΗΣ……….Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΥΨΙΣΤΟΥ ….ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
    ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΝΕ…
    ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ.
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΘΕΟΧΑΖΗ+ΘΕΟΤΡΕΛΛΗ.
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ+

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Σ' αυτή τη ζωή ή θα αγιάσουμε ή θα ξεπαγιάσουμε!
    - Αγιορείτης μοναχός
  • Αρέσει σε %d bloggers: