Μάθε να αγαπάς (σωστά)

αγκαλιά εχθροί αγάπη

Ήταν ένα τραγουδάκι που το τραγουδούσα στα παιδιά μου. Όλα το αγάπησαν πολύ. Θυμάμαι μάλιστα ένα μου παιδί που με τις χούφτες του, τις μικρές τρυφερές χούφτες του, μου σκέπαζε το στόμα ώστε να μη πω το τέλος της ιστορίας που ήταν ένα τέλος θλίψης, τέλος που δεν είχε το «ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», το τέλος δηλαδή των παραμυθιών.

Πιστεύω πάντα και κάθε φορά με ένα καινούργιο γεγονός εδραιώνεται αυτή η πίστη μου, πως δεν μπορεί να υπάρχει ένα τέλος καλό αν η πορεία είναι λαθεμένη.

Γι΄ αυτό, χωρίς να θέλω να πικράνω τα παιδιά μου, επέμενα να ακούσουν και το τέλος. Το τραγούδι, λοιπόν, μιλούσε για ένα ευτυχισμένο αρκουδάκι που μαζί με την μάνα του χαιρόταν τον κόσμο. Μα το βόλι του κυνηγού σκοτώνει τη μητέρα. Το αρκουδάκι μου, «πίνει νερό, πικραίνεται και πάει, είναι μονάχο και γι΄ αυτό πονάει». Μια μέρα στο μικρό ρυάκι, ένα σκιουράκι συναντά, παιχνίδια κάνουνε τρελά. Θε μου, να μη τελειώσει αυτή η χαρά. Το αρκουδάκι μας ξαναγίνεται ευτυχισμένο. «Πίνει νερό, δροσίζεται και πάει, έχει έναν φίλο και τον αγαπάει!».

Η συντροφικότητα, η φιλία, ο άλλος, γεμίζει την ψυχή όχι μονάχα του μικρού αρκούδου. Τη δικιά μας ερημιά καταργεί, δικιά μας ευτυχία είναι να έχουμε έναν σύντροφο. Σκέφτομαι πως σαφώς γι΄ αυτή τη συντροφικότητα μιλά στην Π. Διαθήκη, όταν δημιουργεί από τον Αδάμ ο Θεός την Εύα. Είδε, λέει, ο Θεός πως δεν είναι ευτυχία να βρίσκεται μόνος ο άνθρωπος στη Δημιουργία.

Είναι το αρκουδάκι μας τόσο ευτυχισμένο, συνεχίζει το παιδικό διδακτικότατο τραγουδάκι, που σφίγγει στην αγκαλιά του τον καινούργιο φίλο. Μα βάζει τόση δύναμη σ΄ αυτό το αγκάλιασμα, τόσο ασφυκτικά σφίγγει τον φίλο του που το σκιουράκι το μελί, άφησε μια κραυγή και πέθανε.

Το αρκουδάκι μας «πίνει νερό, πικραίνεται και πάει, δεν του ΄μαθαν πότε πως ν΄ αγαπάει!!!». Εδώ είναι το τέλος το τέλος είναι τόσο θλιβερό ώστε να μη μπορεί να το αντέξει το νέο παιδί και να θέλει να μου σφραγίσει το στόμα, ή να βουλώσει τ΄ αυτιά του για να μην τ΄ ακούσει. Μα εγώ επέμενα να το λέω και τώρα τα παιδιά μου το τραγουδούν και στα δικά τους παιδιά.

Βλέπετε το μήνυμα είναι διαχρονικό. Τα σκέφτηκα όλα αυτά όταν ένα ζευγάρι σε τέλεια αποσύνθεση, με παιδιά που κοντεύουν να διαλυθούν σαν προσωπικότητες, ήρθαν φιλικά να κουβεντιάσουμε αυτά τα προβλήματα, να βρούμε το τι έφταιξε και η κατάσταση είχε φτάσει εκεί που άλλο δεν πήγαινε. Ήταν φιλική, κοντινή η οικογένεια και τους γνώριζα καλά. Ένας ένας ήταν θαυμάσιοι, όλο αισθήματα και αγάπη. Οι γονείς άνθρωποι θυσίας, άνθρωπο όλο καρδιά. Μα δεν τους είχε μάθει κανένας να αγαπάνε σωστά. Κι έτσι ξεχασμένη, χαλασμένη κάνουλα η αγάπη, αντί να ποτίζει το χώμα, να το αφρατεύει, να το κάνει καρπερό, ώστε λουλούδια να γεμίζει ο τόπος, το ΄κανε το τόσο νερό, το άσκεφτα χυμένο, βάλτο. Και στο βάλτο τα κουνούπια μένουν εστία μόλυνσης ο βάλτος.

Το αρκουδάκι από την πολλή αγάπη έγινε αιτία να πεθάνει η συντροφιά του. Δεν του ΄χε μάθει κανείς να αγαπά σωστά. Κανείς δεν του ΄χε πει πως τέχνη χρειάζεται η εκδήλωση της αγάπης. Τ΄ αγαπώ το παιδί μου τόσο που ανησυχώ μήπως μπλέξει. Και γι΄ αυτό το σπίτι γίνεται φυλακή και ποιος ποτέ ονειρεύτηκε να μένει σε φυλακή και ποιος δεν παλεύει να δραπετεύει από κει; Τ΄ αγαπώ τόσο το παιδί μου, ώστε προλαβαίνω κάθε του επιθυμία. Ναι, μα τότε έχουμε ένα παιδί που δεν ποθεί τίποτα και που επιθυμία έχει να έχει … επιθυμία.

Το αγαπώ το παιδί μου τόσο, ώστε του κρύβω τις δυσκολίες της ζωής.

Και έτσι το παιδί μας πιστεύει πως το ΜΗ είναι ανύπαρκτο, πως μέλι και γάλα οι δρόμοι, μαλθακεύει, παραιτείται από αγώνες, δεν τρίβεται, δεν ακονίζεται το μαχαίρι και έτσι όταν έλθει σε αντάμωση με τις δυσκολίες τα χάνει. Παραδίδεται χωρίς όρους και ζητά δεκανίκια όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ κ.λπ.

Μα τη λαθεμένη εκδήλωση αγάπης την έχουμε για το σύντροφό μας. Η πνιγηρή, ασφυκτική υπερπροστατευτικότητα και εκεί προεκτείνεται. Και στα δύο φύλα συμβαίνει κάτι τέτοιο, όχι μόνο στο γυναικείο. Έχετε δει άβουλες γυναίκες; Πίσω τους κρύβεται ένας σούπερ δυναμικός άντρας που τις … λατρεύει και γι΄ αυτό ή πιο σωστά εξ αιτίας αυτού η προσωπικότητα της γυναίκας δεν ξεδιπλώνεται φυσιολογικά. Δεν μπορεί να οδηγήσει αν ο άντρας της κάθεται πλάϊ της και της τονίζει τα λάθη της ακριβώς γιατί την αγαπά τόσο ώστε νοιάζεται γι΄ αυτήν, μην πάθει κάποιο ατύχημα.

Το χειμώνα παίχτηκε μια ταινία με τρομερή επιτυχία στους κινηματογράφους που τόνιζε το θέμα της αγάπης χωρίς διάκριση, της σαρωτικής αγάπης. Οι γονείς τόσο αγαπούσαν το παιδί τους ώστε να θέλουν να ακολουθήσει ένα επάγγελμα και όχι αυτό το επάγγελμα που το αγόρι ήθελε. Από την υπερβολική άτεχνη αγάπη, το αγόρι αυτοκτόνησε. Επειδή αγαπάμε το παιδί μας θέλουμε να του διαλέξουμε εμείς το σύντροφο της ζωής του. Και αργότερα γινόμαστε κακά πεθερικά γιατί το παιδί μας δεν αγαπιέται τόσο όσο του αξίζει από αυτό το σύντροφο, ή αγαπιέται κάπως αλλιώτικα.

Η Αγάπη είναι θεϊκό δώρο, λέει η Γραφή, καρπός του Αγίου Πνεύματος. Και εμείς αυτό το δώρο το κάνουμε κατάρα αν δεν μάθουμε την τεχνική του. Γι΄ αυτό επέμενα να το τραγουδώ στα παιδιά μου, παρά τις αντιδράσεις τους. Γι΄ αυτό και το χαμηλοτραγουδούσα σε κείνο το ταλαιπωρημένο ζευγάρι που έχοντας στις καρδιές τους τόση αγάπη, σφίγγονταν μεταξύ τους, παραμόρφωναν από το σφίξιμο την προσωπικότητα του πλαϊνού τους. Και έμεναν μόνοι. Ακριβώς σαν εκείνο το δυστυχισμένο αρκουδάκι!

ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ-ΣΟΥΡΕΛΗ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Πηγή: Εν τω Φωτί σου οψόμεθα Φως

38 σκέψεις σχετικά με το “Μάθε να αγαπάς (σωστά)

 • Μάιος 23, 2010, 2:57 μμ
  Permalink

  ΣΥΓΝΩΜΗ…
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ’ΑΓΑΠΑΩ ΛΑΘΟΣ
  Η Σ’ΑΓΑΠΑΩ ΣΩΣΤΑ.
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ’ΑΓΑΠΑΩ ΛΙΓΟ
  Η Σ’ΑΓΑΠΑΩ ΠΟΛΥ…

  ‘Η Σ’ΑΓΑΠΑΩ
  Η ΔΕΝ Σ’ΑΓΑΠΑΩ.

  Η ΕΙΜΑΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ
  Η ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.

  Η ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ
  Η ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ…

  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ν’ΑΓΑΠΑΣ ΛΑΘΟΣ.
  ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ λέω ότι …Σ’ΑΓΑΠΩ
  ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΝΕ ΓΙΑΤΡΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ.

  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ λέω οτι Σ’ΑΓΑΠΩ
  ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!

  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ Σ’ΑΓΑΠΩ
  ΚΑΙ ΝΑΣΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
  ΚΑΙ Ν’ΑΔΙΑΦΟΡΩ.

  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ Σ’ΑΓΑΠΩ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ…

  ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΣΆΓΑΠΩ
  ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΤΗΛ/ΝΟ
  ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ->ΚΑΛΥΤΕΡΑ
  ΑΦΟΥ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙΣ …

  καταλαβες μανταμ?!

  ή σ’αγαπώώώώ
  και στο δείίίίίχνω.-

  η δεν σ’αγαπώ->αδιαφορώ
  και δεν κουνάω το δαχτυλακι μου….

  ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ.
  Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ…
  ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ->ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ
  {μας αφησε ελευθερους να Τον σταυρώσουμε δηλαδή!ενώ μπορουσαμε να μην Τον σκοτωσουμε!}
  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ
  ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ
  ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ
  με σταυρώσατε,αλλά σας συγχωρώ
  και ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΜΑΙ.

  ΑΓΑΠΗ=ΕΜΠΡΑΚΤΗ
  ΘΥΣΙΑ=ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

  ΑΚΟΥΣ?
  ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ.
  ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ+

  Σχολιάστε
 • Μάιος 23, 2010, 3:55 μμ
  Permalink

  ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟ,ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ…
  Τα ζωάκια -αν και ΑΨΥΧΑ=ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΗ-
  είναι πιο καλά απο μας…
  Εμείς ξεφύγαμε απ΄τη φύση μας
  απ’αυτό για το οποίο μας έφτιαξε ο Θεός…
  ΕΜΕΙΣ ,ΕΜΨΥΧΑ ΟΝΤΑ
  ξεχάσαμε την ψυχή μας
  και πέσαμε με τα μούτρα στα κοσμικά
  (κοσμικούρες τις λέω και γελάνε οι Πατέρες)
  στα εγκόσμια
  και τρέχομεν πάνω κάτω
  εδώ κι εκεί
  για διακοσμήσεις
  παντός είδους
  ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ ΚΥΡΙΩΣ…
  το μέσα μας
  το ξεχνάμε,
  βλεπεις αυτο δεν φαίνεται…με την 1η ματιά!!!
  (νομίζεις!!!)
  με την 2η ματιά
  αυτήν την παρατηρικτική
  βλέπεις
  όταν ο διπλανός πλησιον σου
  ειναι δυστυχης
  αν και δεν στερειται τιποτα υλικον…

  του λειπει ομως το ΠΝΕΥΜΑ
  το ΑΓΙΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΝ…

  ΕΛΠΙΖΩ +ΕΥΧΟΜΑΙ
  ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ
  ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ πολυύ αργάά….

  Σχολιάστε
 • Μάιος 24, 2010, 3:20 μμ
  Permalink

  71. Η τέλεια αγάπη δεν διαχωρίζει κατά τις διαθέσεις των επιμέρους ανθρώπων τη μία και κοινή ανθρώπινη φύση, αλλά αποβλέποντας σ’ αυτήν, αγαπά εξίσου όλους τους ανθρώπους. Αγαπά τους ενάρετους ως φίλους. τους κακούς τους αγαπά ως εχθρούς, και τους ευεργετεί και μακροθυμεί και υπομένει αν την βλάψουν, χωρίς να λογαριάζει διόλου το κακό, αλλά και πάσχει για χάρη τους, αν το καλέσει η περίσταση, για να τους κάνει και αυτούς φίλους, αν είναι δυνατόν. Αν δεν το κατορθώσει, δεν αλλάζει την διάθεσή της, αλλά φανερώνει τους καρπούς της αγάπης εξίσου προς όλους τους ανθρώπους. Γι’ αυτό και ο Κύριός μας και Θεός Ιησούς Χριστός, δείχνοντας την αγάπη Του σ’ εμάς, έπαθε για χάρη όλης της ανθρωπότητας και χάρισε σε όλους εξίσου την ελπίδα της αναστάσεως – αν και καθένας κάνει τον εαυτό του άξιο είτε για δόξα, είτε για κόλαση.

  http://ahdoni.blogspot.com/2010/04/2-5.html

  Σχολιάστε
 • Μάιος 24, 2010, 3:55 μμ
  Permalink

  Φυλακή της Καρδιάς
  Ένα εύοσμο άνθος άπό τον πνευματικό λειμώνα τοϋ νέου Αγίου Ίεράρχου Νικολάου ,Bελιμίροβιτς, επισκόπου Οχρίδος

  «Πάση φυλακή τηρει σην καρδίαν, έκ γαρ τούτων έξοδοι ζωής» (Παροιμ. δ’ 23)
  Στήν καρδιά είναι ή θέλησις, στήν καρδιά είναι ή αγάπη, στήν καρδιά είναι ή κατανόησις, στήν καρδιά είναι τό πρόσωπο τής Παν­αγίας και Θείας Τριάδος. Ή καρδιά είναι ό οίκος τού Πατρός, τό ιερόν τού Υιού και τό έργαστήριον τού Αγίου Πνεύματος. Ό Θεός θέλει τήν καρδιά: «Υίέ μου, δός μοι σην καρδίαν» (Παροιμ. κγ’ 26).
  «Ας αναποδογυρίσουν τά βουνά, ας στεγνώσουν οί θάλασσες, ας σέ εγκαταλείψουν οί φίλοι σου, ας χαθή ό πλούτος σου, ας φαγωθή τό σώμα σου από σκουλήκια, ας σέ περιλουση ό κόσμος μέ όλες τις κοροϊδίες πού έχει, μή φοβάσαι- μόνον φυλαξε τήν καρδιά σου, φυλαξε και ένωσέ την μέ τόν Κυριο και δώσε την στόν Κυριο.
  Άπό τήν καρδιά προέρχεται ζωή· άπό ποΰ ή ζωή στήν καρδιά θά προέλθη, αν ή πνοή τοϋ Κυρίου και ή Πηγή τής Ζωής, ό Θεός, δέν κατοικεί σέ αυτήν;
  «Ό αγαθός άνθρωπος έκ τού άγαθού θησαυρού έκβάλλει αγαθά, και ό πονηρός άνθρωπος έκ τού πονηρού θησαυρού εκβάλλει πονηρά» (Ματθ. ιβ’ 35).
  Αυτοι είναι οί λόγοι τού Κυρίου, ό ‘ Οποίος πληροί τόν θησαυρό τής καρδιάς σου μέ τά πλουτη Του. Τί είναι αυτός «ό αγαθός άνθρωπος»; Είναι ό αγαθός θησαυρός τής καρδιάς. Και τί είναι «ό πονηρός άνθρωπος»; Είναι ό πονηρός θησαυρός τής καρδιάς. «Έκ γάρ της καρδίας [τού πονηροΰ άνθρωπου] εξέρχονται διαλογισμοί πονηροί, φόνοι, μοιχεϊαι, πορνείαι, κλοπαί, ψευδομαρτυρίαι, βλασφη­μία» (Ματθ. ιε’ 19)- και άπό τήν αγαθή καρδιά εκπορεύονται «άγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, άγαθωσύνη, πίστις, πραότης, εγκράτεια» (Γαλάτ. ε’ 22-23). Βλέπεις τί μεγάλος αποθηκευτικός χώρος είναι ή καρδιά τού άνθρωπου; Βλέπεις πόσα μπορούν νά προσαρμοσθοϋν στήν καρδιά τού άνθρωπου;…
  «Ω άδελφέ, ό Θεός, τό ‘Άγιον Πνεύμα τό Ίδιο, όταν Τό παρακαλής, μπορεί νά χωρέση στήν καρδιά τοϋ άνθρώπου. Όχι μόνον μπορεί, άλλά και θέλει. Περιμένει μόνον έσένα νά προετοιμάσης τήν καρδιά σου γι’ Αυτό. Νά τήν μετατρέψης σέ Ναό, διότι ό Θεός, τό ‘Άγιον Πνεύμα μόνον σέ Ναό κατοικεί!…
  «Οπως ό όφις προστατευει τήν κεφαλή του, έτσι και σύ έπίσης υίέ, φυλαξε τήν καρδιά σου. Πάνω άπ’ όλα πού φυλάσσονται, υίέ, φύλαξε τήν καρδιά σου! Διότι στήν καρδιά εισέρχεται ζωή και άπό αυτήν εξέρχεται ζωή, ζωή πού προέρχεται άπό τόν Ζώντα Θεό.
  «Ω Ζωοδότα Κυριε, βοήθησέ μας νά φυλάξουμε τις καρδιές μας γιά Σένα, γιά Σένα τόν Κύριο! Σοι πρέπει δόξα και ευχαριστία εις τούς αιώνας. Αμήν!

  Προσευχή Κατανυκτική τού Αγίου Επισκόπου Νικολάου

  Κύριε Ιησού, Υίέ Θεού, ελέησαν με τόν άμαρτωλόν! Συγχώρησαν με, Κύριε, συγχώρησον τά αμέτρητα μου πταίσματα. Καθάρισον με τη δυνάμει Σου, διάθρεψόν με διά τού Ζωοπαρόχου «Αρτου Σου, είσελθε εν τοις εγκάτοις μου ώς Ζωογόνος, Κα­θαρός Αήρ εις πνιγηρόν δωμάτιον, και θεραπευθήσομαι – θεραπευθήσομαι και ζήσομαι. Αμήν!…

  http://www.filokalia.co.cc/

  http://ahdoni.blogspot.com/2010/04/blog-post_5269.html#comment-form

  Σχολιάστε
 • Μάιος 26, 2010, 12:09 πμ
  Permalink

  …μόνο οι ανώμαλοι -δήθεν αδικημενοι-τελικα εχουν την «αγαπη»-υποστηριξη σας?

  εδω ο κοσμος καιγεται…
  εκοψαν φαρμακα και επιδοματα
  σε αναπηρους,ασθενεις,απορους
  και εσεις ασχολειστε με τους ψυχανώμαλους
  και παρα φύσιν αναισθητους…που το μόνο που τους νοιαζει τελικά είναι να επιβληθουν …με τον ενα ή με τον άλλο τροπο….για να εχουν κατοχυρωμενα δικαιωματα….

  ΕΛΕΟΣ….

  ΚΑΤΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ?

  ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ
  ΟΙ ΒΡΩΜΟΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ -ΤΟΥΣ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ-ΦΑΡΜΑΚΑ
  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ…
  ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ…
  ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΛΗΡΗΣ.
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.
  ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΙΛΑΤΕ?
  ΕΤΣΙ ΘΑ ΦΕΡΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ?
  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
  ΟΤΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ…
  ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΑ
  ΠΟΥ ΤΗΝ ΝΤΥΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΕΛΟΙΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ.
  ΑΔΕΛΦΙΣΤΙΚΑ ΚΙΟΛΑΣ.
  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

  Σχολιάστε
 • Μάιος 27, 2010, 1:06 πμ
  Permalink

  i Love Love
  i love to love you….

  i hate hate
  i hate to hate you…

  antilavou?!

  Σχολιάστε
 • Μάιος 27, 2010, 7:18 μμ
  Permalink

  ΤΟ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ !!!Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΓΑΛΟΥΧΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΗΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΞΙΕΣ ΙΔΑΝΙΚΑ ΗΘΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ….ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΙ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΔΑΞΟΥΝ !! ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ??????? Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ…ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ! ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΖΟΥΝ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ? ΑΓΑΠΑΝΕ ? Ή ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ…? Ή ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ Ή ΥΠΕΡΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ! Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΕΙ …..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ……….ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΨΥΧΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ? ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΞΙΑ ? ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΟΙ !! ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ…ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ………………ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ………

  Σχολιάστε
 • Μάιος 27, 2010, 7:53 μμ
  Permalink

  Ζητάω συγνώμη RouthPieros, είχα μιλήσει περί σωτηρίας,ίσως εννοείς εμένα,δεν ήθελα να φοβήσω ή απογοητεύσω κανέναν,έχεις δίκιο μάλλον,τα κηρύγματα δεν ωφελούν..

  Σχολιάστε
 • Μάιος 27, 2010, 9:05 μμ
  Permalink

  -/-kalo tha Htan na eimaste safis se ola osa leme
  kai se opoion apeythinomaste kai se opoion ennooyme…
  to na milas etsi genika kai malista me toso thymo kai epithetiko yfos…den se timaei…
  poios sou ekane kyrigma-pote?kai giati ekneyrizesai?
  Eirineue-an exeis Xristo…
  poios apogymnwse poion+ti?
  kai esena ti se noiazei?
  exeis anameixi se kati?
  opoios fovatai THN ALH8EIA ,…THA THN BREI MPROSTA TOU+\
  GIATI H ALH8EIA EINAI O XRISTOS…

  Σχολιάστε
 • Μάιος 27, 2010, 9:16 μμ
  Permalink

  Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ…
  ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ,
  …ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ+ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ
  ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ….
  ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
  ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ.
  ΓΙΑ ΠΟΙΑ αγαπη οικογενειακη μιλαμε λοιπον,
  οταν υπαρχει το000000σος ΕΓΩΙΣΜΟΣ,
  ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ μόόόνο τον ευατούλη τους….
  και τα παιδιά τους να τα περιφρονουν….
  κακοποιοντας τα ψυχικα…

  ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΟΛΥ
  ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ
  ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΝ,ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ…
  ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ….

  ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…
  ΤΣΙΓΟΥΝΕΥΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ…
  ΤΟΥΣ ΛΕΣ…ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ…
  ΚΑΙ Κ Α Ν Ε Ν Α Σ ΔΕΝ ΛΕΕΙ->ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ…

  ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ?
  ΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΑΓΑΠΑΜΕ?
  ……………..ΕΛΕΟΣ+
  ,

  Σχολιάστε
 • Μάιος 28, 2010, 9:15 μμ
  Permalink

  ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ….ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΝΩ…ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ..ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΕΝΔΥΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ… ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ…ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ.. ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΡΩΤΑ…ΣΕ ΔΕΣΠΟΙΝΙΔΕΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ….ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΟ ..ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ …ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΤΟΧΟ… ΝΑ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ…ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ …ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΖΙ…ΕΤΣΙ ΤΙΣ ΕΝΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ…ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΧΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ…ΤΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ….

  Σχολιάστε
 • Μάιος 28, 2010, 9:23 μμ
  Permalink

  gia na pesei kaneis H kamia thyma ,
  enos apatewna prepei nanai…poly iQ radiQiou!!!

  den einai dyskolo na deis poios leei alitheia+poios oxi.
  to 8eatro+H ypokrisia fainontai…

  Σχολιάστε
 • Μάιος 28, 2010, 9:44 μμ
  Permalink

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ !! ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΖΙ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΜΑ ΟΧΙ ΧΑΖΑ ΠΑΙΔΙΑ.. ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΓΕΛΩΝ… ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΩ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΑΝΩΝΥΜΑ…

  Σχολιάστε
 • Μάιος 28, 2010, 10:08 μμ
  Permalink

  epimenw-einai thema antilipsis kai exipnadas…
  katalava ti egrapses=erwta kai to paizoun pistoi…
  dioti H 8rHskeia den pwleitai…
  episis epimenw pws otan o allos ypokrinetai
  to katalavaineis…
  ligi paratiritikotita xreiazetai …
  exeis epwnymo kai onoma?!-bravo…omws den se rwtisa
  oyte onoma-oyte epwnimo…
  ayta einai proswpika dedomena
  kai oxi ypoxrewtika anagrafomena sta sxolia…
  kai egw exw…!!!kai onoma kai epwnymo…
  omws den thelw -den xreiazetai na ta grafw
  opou nanai..
  SYGNWMH+

  Σχολιάστε
 • Μάιος 28, 2010, 10:21 μμ
  Permalink

  Κάτι μου λέει οτι ο RouthPieros είσαι εσύ πονηρούλα…
  Εχεις πλάκα τελικά ή είσαι όντως ασθενής κατά πάντα;

  Σχολιάστε
 • Μάιος 28, 2010, 10:29 μμ
  Permalink

  ti na sou pw vre anwnymous!!!
  ELEOS….
  einai dynaton na eimai egw o Routh tetoios?!!!!!!!!!
  tha mas trellaneis?!!!
  afou diafwnoume?!!
  einai dynaton na diafwnei kaneis me ton eauto tou?!
  kat’arxas exoume diaforetiko tropo skepsis,…
  kai epipleon…
  den exoume to idio diktio syndesis+apostolis sxoliwn…
  rwta ton diaxeiristi tou blog
  na sto bebaiwsei…
  fainetai…
  TO KYRIWTERO OMWS EINAI H ENTONH=EKDHLH
  DIAFORA APOPSEWN+GRAFHS.
  egw,DEN THA EGRAFA POTE…
  POULAEI KAPOIOS 8RHSKEIA.
  1N H ORTHODOXIA DEN EINAI 8RHSKEIA.
  EINAI VIWMA=EINAI PISTH=EINAI APOKALYPSH TOU XRISTOU.
  KI O LOGOS SARX EGENETO+
  KI ESKHNWSEN EN HMIN…

  2N.DEN PWLEITAI H PISTH.
  DEN YPARXEI KAN AGORASTHS!

  3N.EINAI THEMA ANTILHPSHS KAI THEIOY FWTISMOU
  NA BLEPEIS TI EIDOUS YPOKRISIA PAIZEI.

  ANTILABOY?!~?

  Σχολιάστε
 • Μάιος 28, 2010, 11:15 μμ
  Permalink

  telika krineis eks idiwn ta allotria,anonymous…
  nomizeis oti oloi ferontai opws esy?
  DOKSA TW THEW +
  den eimai poniros antrhwpos…
  kai ayto giati den thelw+
  kai giati den mporw na skeftw
  kai na praksw ponira…
  MARTYS MOU O THEOS+

  Σχολιάστε
 • Μάιος 28, 2010, 11:18 μμ
  Permalink

  o Routhpieros eksafanistiken…
  mipws telika eisai esy anwnymous?
  mipws?!
  dioti egw den eimai…
  kai telika eksafanizesai kai sy
  otan den exeis ti allo kouto na peis.
  EYLOGHSON+

  sovareyteite epitelous…

  Σχολιάστε
 • Μάιος 29, 2010, 4:48 μμ
  Permalink

  ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΜΕΤΑ ΛΥΠΗΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΟΤΙ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ… ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ? ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΗΡΟΣ? ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ? ΤΟΣΟ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ? ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ…. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ….ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ???? ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ???

  Σχολιάστε
 • Μάιος 29, 2010, 4:53 μμ
  Permalink

  ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΞΥΠΝΟ ΠΟΝΗΡΟ…….ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ…….ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΖΟΥΜΕ ΤΡΕΛΛΟ…ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ…ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΡΑΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ …

  Σχολιάστε
 • Μάιος 29, 2010, 4:58 μμ
  Permalink

  ROUTHPIERE-
  PROFANWS DEN KATANOEIS TI DIABAZEIS…
  KI EPIPLEON EXEIS ENAN THYMO POLY PERIERGO…

  YPARXOUN APATEWNES,
  SYMFONOYME,OMWS
  OLOI DEN EXOUN THN IDIA ANTILHPSH…
  MERIKOI KATALABAINOYN THN YPOKRISIA APO MAKRYA,
  ALLES EINAI APOBLAKVMENES KAI DEN KATALABAINOUN…

  OSO GIA TA KHRYGMATA,
  DEN KSERW SE POIOUS APEYTHYNESAI.
  MILAS GENIKA?
  KALO APOGEYMA+

  BOH8EIA MAS OI AGIOI PANTES+

  Σχολιάστε
 • Μάιος 29, 2010, 5:01 μμ
  Permalink

  ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ…
  ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ…
  ΝΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩς ΕΙΝΑΙ…
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

  ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΠΑΘΕΙΣ
  ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ.

  ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ…

  ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ.-

  ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ+

  Σχολιάστε
 • Μάιος 29, 2010, 6:18 μμ
  Permalink

  ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΑ…ΣΑΦΗΣ ΗΜΟΥΝ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ…ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ.. ΕΙΠΑΜΕ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΡΩΤΑ…ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ….ΠΟΙΛΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΚΟΛΑ……Ο ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ..ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΗ…ΧΑΡΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑ …ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΟΝΤΩΝ…!!!!!

  Σχολιάστε
 • Μάιος 29, 2010, 7:08 μμ
  Permalink

  χαχα!!!!!!!!!πλακα εχεις…μόνο σαφης δεν ήσουν…
  εκτος κι αν σου αρκει να μιλας μονος σου…
  ο Θεος όλους μας αγαπάει…
  δεν τιθεται θεμα…
  απλα εμείς λεμε πως Τον αγαπαμε…
  αλλα κανουμε άλλαντάλλων!!!!
  ακουνε χεβυ μεταλ μερικοι και λενε θελουν να γινουν
  και ιερεις!!!
  μερικες θελουν να γινουν παπαδιες αλλα εχουν ήδη αλλάξει
  5-6 γαμπρους…
  μερικοι γινονται μοναχοι και εχουν χαρεμι,παιδια και
  συνεχιζουν να φορανε το αγιασμενο ρασο…
  δεν ειμαστε ενταξει…
  αντιλαβου?

  Σχολιάστε
 • Μάιος 29, 2010, 7:19 μμ
  Permalink

  poia einai ta wta mH akouontwn?!

  poioi frontizoyn gia tis apovlakwmenes>?
  rixnoume allou tin euthini pou tous analogei?

  poios poulaei erwta?
  ti eidous erwta?
  poios vlaks agorazei+giati?!

  mono apories afineis….
  sygnwmi…

  to ROUTH=GYNEKION name
  to pieros->antrikon…
  telika ti eisai?

  Σχολιάστε
 • Μάιος 30, 2010, 8:38 μμ
  Permalink

  ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΜΑΝΝΑ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΙΔΑΝΙΚΑ ΑΞΙΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ …ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ …ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ…ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ…ΠΟΣΟΙ ΠΕΙΝΟΥΝ ΠΟΣΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ… ΒΟΗΘΑΩ ΟΠΟΙΟΝ ΜΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΑΔΙΚΩ ΚΑΝΕΝΑΝ !!!! ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΤΑΙ ??? ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ ?

  Σχολιάστε
 • Μάιος 30, 2010, 8:54 μμ
  Permalink

  EISTE «AYTO»-DHLADH OUDETERON?
  AYTOS H AYTH EINAI TA 2 FYLA POY EFTIAKSE O KYRIOS MAS,
  O XRISTOS MAS KAI THEOS MAS.
  SYGNWMH,
  ALLA MHPWS EISAI O PETROS?
  PWS YPOSTHRIZEIS TOUS ADUNAMOYS? ME POREIES?
  POIOS TOUS XLEYASE?
  POLLA ANAKATEMENA PRAGAMATA LES/GRAFEIS
  KAI EISAI KAI EPITHETIKO ON…
  GIATI?
  HREMHSE…
  DEN SE PEIRAKSE KANEIS…
  RWTAME KAI DEN APANTAS.
  TI ESTI DIAFWTISMOS?
  SYZHTAME BRE ROUTH-PIEROS.
  APO POU EISAI KAI EXEIS TETOIO ONOMA?
  APO AGGLIA?RUTH?-H APO ARGENTINH-PIEROS?

  POLY PARAKSENA KAI ANAKATEMENA TA LES.
  egw den kanw kati gia na me malwneis pali.
  apla aporw me osa les kai
  paw na katalabw poia H poios se pligwse.
  KAI GW ERWTEYTHKA KAPOION POU ME TARAKSE STA PSEMATA
  ALLA TON SYGXWRESA KAI TON AGAPW
  OPWS THELEI O KYRIOS.
  DEN KRATW KAKIA.

  Σχολιάστε
 • Μάιος 30, 2010, 9:19 μμ
  Permalink

  στεναχωριέμαι, διότι ειναι δύσκολο να συνεννοηθουμε…
  εχεις εναν αρνητισμο…ρουθπιερος…

  να σου πω κατι?
  νιωθω σαν να σε εξαπατησε καποιος Η καποια και τωρα
  εισαι θυμωμενος με ολους και με ολα.
  Ηρεμησε.
  Πολλες φορες νομιζεις πως καποιος Η καποια δεν σε αγαπαει
  γιατι δεν σου κανει τα χατηρια…
  πχ.
  ο δικος μου,επαψε να μου μιλαει
  επειδη δεν υπεκυψα σε οτι ήθελε…
  και οταν ανακάλυψα πως και 1000 ψεμματα ελεγε
  και ολα δικα του τα ηθελε,
  ειπα οτι δεν μπορει να παιζει αλλο θεατρο.

  εσυ τι επαθες?
  αν νομιζεις πως δεν σ’αγαπαει
  επειδη δεν ικανοποιει τον ανδρισμο σου/εγωισμο σου
  ειναι λαθος.
  μηπως ζητας πολλα?
  μηπως πρεπει να εισαι ειλικρινης σε ολα
  και σε ολους?
  δεν ξερω…
  απλα υποθέτω….
  που να βγαλω ακρη,,,,
  συγχωρα με+

  Σχολιάστε
 • Μάιος 30, 2010, 11:51 μμ
  Permalink

  Στον καθρεφτη σου κοιτιέσαι
  και απο μόνη σου αγαπιέσαι!

  Σχολιάστε
 • Μάιος 31, 2010, 2:06 πμ
  Permalink

  KRINEIS EKS IDIWN TA ALLOTRIA…
  EPEIDH ESY KOITIESAI WS PSWNARA…DEN SHMAINEI OTI TO KANOUN OLOI/OLES!!!

  OI PAROIMIES SOU ELLEIPAN ANWNYME/H/O….

  TELIKA SOU XREIAZETAI NOSHLEIA EPEIGONTWS…

  DIOTI DEN EXEIS TA KOTSIA NA OMOLOGHSEIS THN
  ALH8EIA OYTE STON EAYTO SOU.

  THN WRA THS KRISEWS/APOLOGIAS
  NA DOUME TI 8A PEIS….

  ANTE GEIA…NARKISSE…
  XAIRETISMATA….

  Σχολιάστε
 • Μάιος 31, 2010, 2:17 πμ
  Permalink

  ΣΥΝήθος οι άνανδροι μένουν
  ανώνυμοι,και κρύβονται…
  Η γυναίκες που φοβούνται…
  ή κάποιες ψυχές που έχουν κακοποιηθεί
  προσφάτως…
  Πάντως νορμάλ άνδρες- με ανδρεία ψυχής
  ουτε κρύβονται
  ουτε πετάνε κακιες
  σε αγνώστους.
  αυτές ειναι κατινιές και αδερφίστικες τακτικές…

  ΑΝΔΡΙΖΕΣΘΕ Ω ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ και μη Αθηναίοι….
  γενναιοι γινετε και μην κρύβεσθε…

  Σχολιάστε
 • Μάιος 31, 2010, 4:35 μμ
  Permalink

  ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ !! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ !!! Ε ΛΟΙΠΟΝ ΕΞΗΓΩ … ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ.. ΕΛΛΗΝΙΔΑ..ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΑΝΑΛΕΩ..ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΨΥΧΗΣ ..ΑΓΑΠΗ..Κ.Λ.Π.ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ…ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΑΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΟΓΜΑΤΑ…ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ….ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ…ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ..ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΦΥΓΕΙ….ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΥΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ…..

  Σχολιάστε
 • Μάιος 31, 2010, 4:53 μμ
  Permalink

  entaksei bre routhpieros…
  twra katalabame…
  epeses thyma airetikwn…H kontepses…
  afoy swthikes…pes DOKSA TW THEW+
  kai kala tha kaneis na pas na kataggeileis
  kai stin Arxiepiskopi ston patera Kyriako Tsoyro,
  ypeythino epi twn airesewn kai
  an theleis stin astynomia-
  stin diwksi egklimatwn klp ypiresies..
  PREPEI NA ENHMERWSEIS TO KOSMO
  GIA NA MHN KINDYNEUOYN ALLES PSYXES
  POU EXOUN AGNOIA…

  KAI MHN THYMWNEIS.
  egw H xazi zen katalava oute ti eisai
  oyte ti les…
  alla egrafes pro imerwn kai mas mperdepses…

  Kali dinami
  +kalo paradeiso.
  A+

  Σχολιάστε
 • Μάιος 31, 2010, 4:58 μμ
  Permalink

  ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΕ ( ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ) ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ….ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΕΤΕ…

  Σχολιάστε
 • Μάιος 31, 2010, 5:18 μμ
  Permalink

  para poly swsta ROUTHPIEROS.
  DEN EXW TIPOTA NA DIDAKSW,
  EIMAI KSYLON APELEKHTON.
  AN THELETE NA DIDAX8HTE KATI,
  ‘DIAVASTE EN TAPEINWSH+EN METANOIA
  TOYS BIOUS TWN AGIWN THS ORTHODOXIAS MAS.
  KAI TOUS AGIOUS PATERES,STIS FILOKALIES,
  STA GERONTIKA THS ERHMOY, STHN PATROLOGIA,
  STA SYGGRAMMATA TWN THEOLOGWN.
  OPOIOS EINAI EKSYPNOS+EXEI KALH DIATHESH
  KAI KALH PROAIRESH,PROPANTWS AYTO,
  MATHAINEI APO PANTOU OTI KALO MPOREI…
  aDIOS+
  egw eimai ena amorfwto xazo kai aggrammato on.
  SYGXWRESTE ME+

  KALO PARADEISO+
  KAI SYGNWMH POLY POU APOGOHTEYSA THN NOHMOSYNH
  KAI TIS OPOIES PROSDOKIES SAS….

  Σχολιάστε
 • Μάιος 31, 2010, 7:16 μμ
  Permalink

  με ποιά λογική ακριβώς διαφωνείς μανταμ ρουθπιερος?
  δεν εισαι σαφης,και γιαυτο δεν γινεσαι κατανοητη…
  κι επιπλεον,’κρυβεσαι.
  δεν εχεις την διαθεση να ενημερωσεις και να
  βοηθησεις ωστε να μην κινδυνεψει αλλη ψυχη απο
  καποια αιρεση?
  πολυ παραξενη η συμπεριφορα σου,
  μηπωσ σε λενε Αννα Η Γεωργια?!

  Σχολιάστε
 • Μάιος 31, 2010, 11:54 μμ
  Permalink

  LOVE TO LOVE YOU!!!
  LOVE TO LOVE!!!!
  LOVE LOVE LOVE!!!
  COZ LOVE IS LIVING!!!
  LOVE IS LIFE!!
  LOVE TO LOVE!!!
  LOVE TO LOVE YOU!!LOVE!!
  LOVE TO LIVING YOU LOVE!!!!!!!
  LOVE+LOVE+LOVE=LOVE!!!!!!!!

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Η παιδεία και η ανατροφή των ανθρώπων είναι διπλή, παιδεία της κεφαλής και παιδεία του στήθους (της καρδίας). Καλές και οι δύο. Άλλ' η πρώτη χωρίς τη δεύτερη δεν έφερε ποτέ σε κανένα Έθνος την αληθινή ευδαιμονία.
  - Αδαμάντιος Κοραής
 • Αρέσει σε %d bloggers: