Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα

Δείτε την πανέμορφη μεταφορά της μεστής νοημάτων ιστορίας του Jean Giono με τίτλο L’ homme qui plantait des arbes (The man who planted trees) σε κινούμενα σχέδια με αγγλική μετάφραση.

Η ιστορία πρωτοδημοσιεύτηκε το 1953 και σήμερα είναι ελεύθερα διαθέσιμη. Η ταινία βραβεύτηκε με το Oscar καλύτερης ταινίας κινουμένου σχεδίου το 1988.

5 σκέψεις σχετικά με το “Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα

 • Ιανουάριος 6, 2008, 1:08 μμ
  Permalink

  ενδιαφέρον.. Την καλημέρα μου και Χρόνια πολλά! Πολύ μου αρέσει ο χώρος σου εδώ..

  Σχολιάστε
 • Ιανουάριος 8, 2008, 8:26 μμ
  Permalink

  Ηλιόφτερη, καλωσήλθες στην παρέα μας και καλή χρονιά! Θα χαρούμε να σε βλέπουμε.

  Νίκο, ευχαριστούμε για την παραπομπή. 🙂

  Σχολιάστε
 • Νοέμβριος 9, 2009, 11:34 πμ
  Permalink

  SINEXIZO NA DIABAZO KAI NA MHN MOY FTANOY OI SELIDES SAS, EYXARISTO GIATI MATHENO, EYXARISTO GIATI
  DEN ME XEXNATE, EYXARISTO ME AGAPI PENNY CONTIS

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Η κοινή αντίληψη για τη νηστεία δείχνει μια ριζική ακατανοησία του πράγματος. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι αυτή καθαυτή η νηστεία σαν αποφυγή από μέρους μας αυτής ή εκείνης της τροφής ή σαν αποστέρηση του εαυτού μας από αυτό ή εκείνο το φαγητό για σκοπούς τιμωρίας. Η νηστεία δεν είναι παρά μόνο μια δοκιμασμένη μέθοδος για να πετύχουμε τα αναγκαία αποτελέσματα, όπως, μέσω εξάντλησης του σώματος, να επιτύχουμε εκλέπτυνση των μυστικών πνευματικών ικανοτήτων μας, που συσκοτίστηκαν από το γεγονός ότι φέρουμε σάρκα, και έτσι να διευκολύνουμε την προσέγγιση μας στον Θεό. Όπως στη νάρκωση, τη μέθη και τον ύπνο, έτσι και στη νηστεία ο άνθρωπος φανερώνει τον εαυτό του έτσι άλλοι εκδηλώνουν τις πιο ψηλές πνευματικές ικανότητες κι άλλοι γίνονται μόνο νευρικοί και θυμώδεις. Η νηστεία αποκαλύπτει την αληθινή ουσία του ανθρώπου.
  - π. Αλέξανδρος Ελτσιανίνωφ
 • Αρέσει σε %d bloggers: