Πρώην καλλιτεχνικός μάνατζερ, μοναχός στην Πάτμο

Πρώην καλλιτεχνικός μάνατζερ και χορευτής γνωστός και ως Νίκολσον, ο οποίος μεσουράνησε την δεκαετία ’70, στην διαμόρφωση της νυχτερινής Αθηναϊκής διασκέδασης. Ο άνθρωπος αυτός έδωσε την ευκαιρία στην Κατερίνα Στανίση (όταν ήταν 16 ετών στην Γερμανία) και στην οικογένειά της, να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την ανέχεια.

Η συνάντηση της Κατερίνας Στανίση με τον πατέρα Αλέξανδρο στην τηλεοπτική εκπομπή Πάμε Πακέτο ξεκινάει στο 20′ 39″.

YouTube Preview Image

Για το πως ο π. Αλέξανδρος έγινε μοναχός πριν από 20 χρόνια:

Στο βιβλίο του με τον τίτλο «Από χορευτής μοναχός», στο κεφάλαιο «Μεταστροφή του Νίκολσον», κάνει εκτενή αναφορά στο όραμα που έγινε η αιτία να κάνει στροφή 180 μοιρών στη ζωή του. Εκεί, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Τη Μεγάλη Τρίτη του 1993, ο Νίκολσον μαζί με έναν φίλο του επισκέφτηκαν το μοναστηράκι της Αγίας Σκέπης. Εκείνη τη μέρα γινόταν η προετοιμασία για την ακολουθία της Αποκαθήλωσης και ο Νίκολσον ζήτησε από τον ιερέα να του πάει το σεντόνι για να τελέσει το λειτουργικό εις μνήμην της αδελφής του. Μετά από αυτή την επίσκεψη ο χορευτής ένιωθε μέσα του σαν να έχουν αλλάξει όλα, μπήκε στο δωμάτιο της αδελφής του κι έτρεμαν τα πόδια του. Τότε άρχισε να λέει το Πάτερ Ημών και τα μάτια του δάκρυσαν. Μπαίνοντας στο δωμάτιο της αδελφής του συνειδητοποίησε ότι οι τοίχοι από άσπροι ήταν σιελ και πάνω από το προσκεφάλι του κρεβατιού υπήρχαν σταυροί. Την άλλη μέρα κοινώνησε κι επέστρεψε σπίτι του αλλαγμένος και κάποια στιγμή άκουσε μια φωνή να του λέει: «Φύγε και πήγαινε στην Πάτμο», όπως κι έγινε».

«Δεν μ’ ενδιαφέρει το παρελθόν, όλα (χρήμα και δόξα) ήταν μηδέν»

«Στη ζωή μου κέρδισα τα πάντα. Πριν από είκοσι χρόνια εάν μου έλεγε κάποιος ότι θα γίνω μοναχός, θα γελούσα!»

«Ως μοναχός νιώθω μια απέραντη γαλήνη και ευτυχία. Δεν έχω τίποτα και τα έχω όλα. «

Πηγή: Άμπελος Αληθινή

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Όταν βλέπετε έναν άνθρωπο να έχη μεγάλο άγχος, στενοχώρια και λύπη, ενώ τίποτε δεν του λείπει, να ξέρετε ότι του λείπει ο Θεός.
    - Γέροντας Παΐσιος
  • Αρέσει σε %d bloggers: