Ένας κουκουλοφόρος αποκαλύπτεται

  • Επαναστάτης ή τρομοκράτης;
  • Πατριώτης ή προδότης;
  • Καταστροφέας ή ανατροπέας;
  • Τάξη ή βόλεμα;
  • Κοινωνική ειρήνη ή καθεστώς;

Ενδιαφέρον μουσικό βίντεο.

YouTube Preview Image

3 σκέψεις σχετικά με το “Ένας κουκουλοφόρος αποκαλύπτεται

  • Φεβρουάριος 22, 2012, 7:54 μμ
    Permalink

    Εχω γράψει αρκετές φορές επαινετικά σχόλια για τις αναρτήσεις της ιστοσελίδας της οποίας είμαι καθημερινός αναγνώστης. Αυτό δε μου πολυάρεσε.
    Δίνουμε δίκιο στους κουκουλοφόρους; Τις προάλλες που κάψανε τόσα στην Αθήνα έβγαλαν προκήρυξη που έλεγαν ότι σκοπεύουν να διαλύσουν κράτος, θεσμούς, οικογένεια κλπ. Πριν ένα χρόνο επιβράβευαν τα κανάλια το μαθητή που μούτζωσε τους επίσημους στην παρέλαση και χθές στα Γιάννενα δεκάδες μαθητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους «παρασημοφόρησαν» τους τοπικούς άρχοντες. Σα να έγινε μόδα. Δεν είναι καλό. Οφείλουν οι άρχοντες να είναι χρηστοί διοικητές και ο λαός υπακοή-όπως με τους γονείς και τα παιδιά σε μια οικογένια:αμφίδρομες οι σχέσεις.
    Νομίζω ότι εμείς πρέπει να ενθαρρύνουμε την οδό της πίστης, της υπομονής, της ελπίδας στο Θεό. Σίγουρα η υπομονή εξαντλείται πολλές φορές και πρέπει κάποτε να αντιδρούμε και δυναμικά ακόμη. Δεν ξέρω.. δυσδιάκριτα τα όρια, μπερδεμένες εποχές..

    Σχολιάστε
  • Φεβρουάριος 23, 2012, 11:48 πμ
    Permalink

    Κακώς προβληματίζεσαι…
    Κανένας θεσμός δε θίγεται με μια μούντζα! Κι αν ήταν άξιος ο Παπούλιας θα είχε παραιτηθεί όχι μόνο του μισθού του αλλά και του ρόλου, από την 28η κιόλας.
    Δίκιο στους κουκουλοφόρους δε δίνει η παραπάνω δημοσίευση κι αυτό φαίνεται από τις κουκκίδες επάνω. Όμως δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο φοβάσαι τόσο πολύ τους κουκουλοφόρους και όχι την τηλεόραση και γενικότερα τα ΜΜΕ των οποίων ο ρόλος είναι πολύ χειρότερος από αυτόν των κουκουλοφόρων.
    Την προκήρυξη που αναφέρεις δεν την έχω διαβάσει και θα ήθελα αν σου ήταν εύκολο να την δω. Ούτε εγώ συμφωνώ με το κάψιμο των κτιρίων που έγινε στην Αθήνα πρόσφατα κι όχι μόνο δε συμφωνώ αλλά είμαι αντίθετος. Παρ’όλα αυτά θα το συμμεριζόμουν αν ήταν αποτέλεσμα κοινωνικής οργής και όχι παρακρατικής δύναμης.
    Τυχαίνει να διαβάζω τελευταία το βιβλίο «Άρης ο αρχηγός των ατάκτων» του Διονύση Χαριτόπουλου (το οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα) και μου έκανε τρομερή εντύπωση μια φράση του Άρη την οποία παραθέτω ως έχει:
    «Θα κάψουν τη Μακρακώμη; Να την κάψουν. Όταν ελευθερωθούμε θα βάλουμε μια ταμπέλα που θα λέει «Εδώ ήταν κάποτε η Μακρακώμη» και θα πάμε να τη φτιάξουμε σε καλύτερο μέρος, καλύτερη»!

    Καλησπέρα

    Σχολιάστε
  • Φεβρουάριος 23, 2012, 10:01 μμ
    Permalink

    Αδερφέ, πού να τη βρώ την προκήρυξη; Δεν είμαι εγώ ο συντάκτης. Ό,τι άκουσα έγραψα.
    Έπειτα δε μίλησα ούτε υπέρ της τηλεόρασης κ των ΜΜΕ, ούτε είπα ότι έχουμε άξιους ηγεμόνες.
    Κατα τα άλλα μιλούμε κάτω από διαφορετική βάση και οπτική. Εσύ πιστεύεις, απ’ ότι κατάλαβα, στην αριστερή λογική, του ακτιβισμού, της βίας στη βία. Χωράει πολλή συζήτηση πότε η αντίδραση είναι θεμιτή και πότε όχι.
    Έχε υπ όψιν σου ότι με τη λέξη «ελευθερωθούμε» ο Βελουχιώτης είχε στο νού του επιβολή κουμμουνιστικού καθεστώτος, όπως έλεγαν «ελεύθερη ζώνη» οι κουμμουνιστές στον εμφύλιο τις περιοχές που αυτοί ήλεγχαν. Ήθελα να ζούσε τώρα να μας έδινε μια εξήγηση γιατί κατέρρευσε η «ελευθερωμένη» Σοβ. Ένωση, Γουγκοσλαβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία κλπ. και στις εκλογές που γίνονται τώρα σ’ αυτούς μειοψηφεί πάντοτε ο κουμ/σμός. Ασχολίαστα τα όσα φρικτά έγιναν κατά της πίστης μας εκεί. Κάπου είχα ακούσει ότι η σημαία του φασισμού είναι από τη μία μαύρη και από την άλλη κόκκινη.
    Επειδή μου φαίνεσαι καλής διαθέσεως νομίζω ότι θα σου αρέσει αυτό το βίντεο που έχει εντυπωσιάσει πολύ κόσμο και μιλά για το Φλωράκη. Α΄μέρος: http://www.youtube.com/watch?v=FW6JLsWxWZE&feature=related, Β’ μέρος: http://www.youtube.com/watch?v=L5UvkuLgUK4&feature=related

    Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Νοικιάζουμε τον κόσμο για να κάνουμε το γύρο της βάρκας.
    - Ελληνίδα Ποιήτρια
  • Αρέσει σε %d bloggers: