Η διαχρονικότητα της ταυτότητας του Ελληνισμού

παράθυρο στο μέλλον

[] Γυριζόταν σε κακόφημη συνοικία της Αλεξανδρείας μία ταινία για τον μεγάλο μας ποιητή Καβάφη. Το γύρισμα, όπου μετείχαν πολλοί κομπάρσοι, παρακολουθούσαν και μερικές χιλιάδες άλλοι φτωχοί Αιγύπτιοι. Όταν τελείωσε το γύρισμα, ο οικονομικός διαχειριστής της ταινίας έπρεπε να πληρώσει του κομπάρσους. Τότε έκανε το λάθος, να βγάλει από το χαρτοφύλακα του όλο το τεράστιο ποσό που είχε μαζί του.

Όλες τότε αυτές χιλιάδες των πολύ φτωχών Αιγυπτίων, μόλις είδαν τα χρήματα αυτά, όρμησαν εναντίον του με σκοπό να του τα πάρουν. Ο διαχειριστής τότε, έντρομος κατάφερε να μπει στο αυτοκίνητο, με το πλήθος να τρέχει έξαλλο για να του πάρει τα λεφτά.

Η Αιγυπτία αστυνομικός με πολιτικά που συνόδευε το συνεργείο, έβγαλε τότε την ταυτότητα της φωνάζοντας, Police.

Στις κραυγές αυτές της αστυνομικού, το έξαλλο πλήθος δεν έδωσε καμμία σημασία, και προχωρούσε να πραγματοποιήσει τον σκοπό του.

Τότε η αστυνομικός αντιδρώντας άμεσα, είχε την ιδέα να ανέβει ψηλά στο αυτοκίνητο και να φωνάξει δυνατά:

Είναι Younan.

Και τότε συνέβη το καταπληκτικό. Το έξαλλο πλήθος των φτωχών Αιγυπτίων, να σωπάσει και να αποτραβηχτεί ήσυχα δείχνοντας το σεβασμό του στη διαχρονική έννοια του Ελληνισμού, στην πόλη που ίδρυσε ο Younan Αλέξανδρος.

Φαντάζομαι την λύπη πολλών δήθεν Ελλήνων, ανθελλήνων, δεν θέλω να πω τα ονόματα που έχω αναφέρει πολλές φορές, όταν άκουσαν τον άξιο Έλληνα σκηνοθέτη Σμαραγδή (πρόσφατη ταινία του «ο Ελ Γρέκο»), να διηγείται την πραγματική, απίθανη αυτήν ιστορία.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

[πηγή]

6 σκέψεις σχετικά με το “Η διαχρονικότητα της ταυτότητας του Ελληνισμού

 • Μάιος 26, 2009, 10:29 πμ
  Permalink

  Πραγματικά εντυπωσιακό!
  Ευχαριστούμε γαι την ανάρτηση.

  Σχολιάστε
 • Μάιος 26, 2009, 10:45 πμ
  Permalink

  Και εμείς τι κάνουμε για να ανταποκριθούμε στην αγάπη και στην αναγνώριση της Εγγύς Ανατολής;

  Σχολιάστε
 • Μάιος 26, 2009, 2:48 μμ
  Permalink

  Χρειαζόμαστε τέτοια άρθρα για να μη ξεχνούμε το μεγαλειώδες του έθνους μας, ευχαρστούμε

  Σχολιάστε
 • Μάιος 26, 2009, 3:08 μμ
  Permalink

  Συμφωνώ με την Άννα και επαυξάνω… κάποιοι ξένοι σέβονται περισσότερο τους Έλληνες και τον Ελληνισμό από εμάς τους ίδιους!!!

  Σχολιάστε
 • Μάιος 27, 2009, 1:44 πμ
  Permalink

  Αν είναι πράγματι αληθινό είναι συγκλονιστικό. Πού να βρεις πια ίχνη ελληνικού πολιτισμού, της αρχοντιάς αυτής, στο σημερινό εξάμβλωμα που λέγεται ελλαδικό κράτος.

  Σχολιάστε
 • Μάιος 29, 2009, 8:41 μμ
  Permalink

  Αυτό είναι ποστ! 🙂

  (γενικά)
  Σας ευχαριστούμε για την απέραντη κατανόηση που δείχνετε ακούγοντας τα παράπονά μας.

  καλή δύναμη

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Σήμερα τα περισσότερα σχέδια των ανθρώπων πάνω στον πλανήτη κρύβουν μεγάλο εγωισμό. Ζητάμε άντρα η γυναίκα, παιδιά, σπίτι, πλούτο, σπίτια, αυτοκίνητα, την υγεία μας όχι για να σταυρωθούμε και να θυσιαστούμε αλλά για να βολευτούμε και να καταξιωθούμε. Ο Ιησούς Χριστός μας προτρέπει να ζητάμε τη Βασιλεία Του και τη θεία Δικαιοσύνη και τότε όλα τ’ άλλα θα έρθουν σε μας χωρίς να το καταλάβουμε. Ο άνθρωπος που ζει με την Δικαιοσύνη του Θεού, δηλαδή που κρατά τα χειρότερα για τον εαυτό του και δίνει τα καλύτερα σε όσους έχουν ανάγκη, χωρίς να τον απασχολεί αν είναι δικοί του η ξένοι, τότε αυτομάτως εισέρχεται στο θεϊκό σχέδιο και γίνεται όργανο της Θείας Χάριτος, ζώντας εκπλήξεις θαυμαστές.
  - Γέροντας Πορφύριος
 • Αρέσει σε %d bloggers: