Έκκληση για Κοινή Προσευχή για το Δημοψήφισμα

Είτε «ναι» είτε «όχι», δεν γίνεται χωρίς Χριστό… 
Έκκληση για κοινή προσευχή

εικονοστάσι

“Ο καθένας τους παρότρυνε τόν πλησίον του σέ προσευχή καί δέηση καί ἐξομολόγηση, καί ἔγινε ἡ πόλη σάν ἕνα σῶμα• διότι ὁ καθένας τους πρόσεχε νά μήν ἁμαρτήσει κανείς ἀπ᾿αὐτούς. Κανείς ἐκεῖ δέν προσευχήθηκε, γιά νά σωθεῖ μόνος, ἀλλά ὁ καθένας προσεύχονταν σάν ἕνα μέλος τοῦ σώματος γιά τή σωτηρία τους• διότι ὅλη ἡ πόλη, σάν ἕνας ἄνθρωπος, εἶχε κληθεῖ νά παραδοθεῖ στόν ἀφανισμό καί στήν καταστροφή.Παρακαλοῦσαν οἱ δίκαιοι γιά τούς ἁμαρτωλούς, για να σωθοῦν καί ἐκεῖνοι μαζί τους• ἐπίσης οἱ ἁμαρτωλοί κραύγαζαν στόν Θεό, να ἀκούσει τή φωνή τῶν δικαίων.”
Η συγκλονιστική μετάνοια των Νινευϊτών απόσπασμα από το Λόγο του ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ.
Αδελφέ μου την επόμενη Κυριακή καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση για το μέλλον μας. Εγώ δεν ξέρω ποια είναι η σωστή απάντηση. Δεν ξέρουμε αν το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ θα μας σώσει από μόνο του. Αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι κανένα από τα δύο δεν θα μας σώσει χωρίς Χριστό.

Ο Άγιος Παΐσιος είχε φτιάξει ένα τάγμα προσευχής. Το έβαζε να προσεύχεται για διάφορες δύσκολες περιστάσεις. Μια φορά γνώριζε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είχαν παραταχτεί για πόλεμο κι όλα κρεμόντουσαν σε μία κλωστή. Ήταν πρώτη Οκτωβρίου. Το έτος δεν έχει σημασία. Πολλά πνευματικά παιδιά του, αναφέρουν ότι τους είχε ζητήσει να αγρυπνήσουν και να προσευχηθούν «υπέρ της Ελλάδος», εκείνη ακριβώς τη νύχτα, χωρίς να τους πει τίποτα περισσότερο. Ένας από αυτούς ήταν και ο μετέπειτα μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρει ότι μετά από μερικές ημέρες άραξε στα παράλια του Αγίου Όρους ένα ελληνικό υποβρύχιο. Σε αυτό μέσα υπήρχαν και ειδικές δυνάμεις των οποίων ο διοικητής ομολόγησε μπροστά του ότι η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά σε πόλεμο με την Τουρκία την πρώτη Οκτωβρίου. Ευτυχώς, συμπλήρωσε, τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η σύγκρουση. Εμείς τώρα ξέρουμε το πώς αποφεύχθηκε.
Έτσι και σήμερα αν ήταν κοντά μας ο αγαπητός μας και πατριώτης Άγιος Παΐσιος θα έκανε το ίδιο. Θα έβαζε τα παιδιά του να προσεύχονται να μας βοηθήσει ο Κύριος μας και να γίνει το καλύτερο δυνατό για την πατρίδα μας. Επειδή όμως δεν είναι κοντά μας, είπαμε να εκδώσουμε αυτή την επιστολή με σκοπό να βρούμε όσους περισσότερους πιστούς μπορούμε για να συμπροσευχηθούμε και να ζητήσουμε το έλεος του Κυρίου, όπως και οι Νινευΐτες.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 28/6 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/7, ΚΑΘΕ ΝΥΧΤΑ 23:00 – 01:00 ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ Ή ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Ή ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΟ «ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ – ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ, ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ».
“Να εμπιστευτείς τον εαυτό σου στον Θεό, σημαίνει να μην κυριεύεσαι πλέον από καμιά αγωνία ή φόβο, να μην βασανιστείς ξανά από κανέναν λογισμό, από καμιά σκέψη πώς δεν έχεις κανέναν για να σε φροντίσει.”

3 σκέψεις σχετικά με το “Έκκληση για Κοινή Προσευχή για το Δημοψήφισμα

Απάντηση

Subscribe without commenting

  • Κέρασμα

    Το παν είναι να αγαπήσει ο άνθρωπος το Χριστό και όλα τα προβλήματα τακτοποιούνται.
    - Γέροντας Πορφύριος
  • Αρέσει σε %d bloggers: