Αφρικανική φυλή μας δίνει το παράδειγμα για έναν κόσμο με ανθρωπιά

bambeba-forgiveness

Η αφρικάνικη φυλή Bambeba έχει ένα πολύ ενδιαφέρον έθιμο. Όταν κάποιος από την φυλή κάνει κάτι άσχημο, μαζεύονται όλοι στο κέντρο του χωριού, τον περικυκλώνουν και για δύο μέρες θυμούνται όλα τα καλά που έχει κάνει και τον ευχαριστούν γι αυτά. Οι άνθρωποι αυτής της φυλής πιστεύουν ότι όλοι ερχόμαστε στον κόσμο αυτό καλοί, ότι όλοι θέλουμε αγάπη, ευτυχία, ειρήνη και ασφάλεια, αλλά μερικές φορές στην επιδίωξη αυτών των αξιών κάνουμε λάθη. Η φυλή βλέπει αυτά τα λάθη σαν μια κραυγή για βοήθεια. Γι’ αυτό ενώνουν τις προσπάθειες τους για να βοηθήσουν τον αδερφό τους να ανακτήσει την αληθινή του φύση και να του υπενθυμίσουν ποιος είναι πραγματικά!

Πηγή: Kind SpringGood Men Project | Λουτράκιtv

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αφρικανική φυλή μας δίνει το παράδειγμα για έναν κόσμο με ανθρωπιά

 • Ιούνιος 20, 2016, 1:02 μμ
  Permalink

  Θα περίμενε κανείς αυτό να συμβαίνει ,έστω και εικονικά, σε ναούς της ορθόδοξης χριστιανικής μαρτυρίας !
  Ο κόσμος τελικά όταν αποφασίσει να λειτουργήσει εν Θεώ,
  ξεπερνάει νόμους και κανόνες «καθηλωτικούς»και συμμαζεύεται
  εφ’ ω ετάχθη από την αρχή της δημιουργίας: στην έκφραση της ένθεης καρδιάς του, που σήμερα σε κάποια σημεία συμπορεύεται με τις ανθρωπιστικές επιστήμες …
  Το συγκεκριμένο παράδειγμα, είναι άριστο τονωτικό των ανθρωπίνων σχέσεων, γίνεται αιτία επαναπροσδιορισμού της θέσης του «άσχημου» ανθρώπου στην όμορφη και γεμάτη αξίες κοινωνία’ αυτός «ο λιθοβολισμός» με αρετές μοιάζει με το ράντισμα ροδοπέταλων,κι όχι βέβαια πλαστικών!!
  Τι εφευρετική κοινωνία , ελπίζω και αποτελεσματικά τα μέτρα!
  Μου θυμίζει αυτό που έκανε ένας Γιαννιώτης ιερέας στα παιδιά του οικοτροφείου -που ο ίδιος ίδρυσε-,όταν ήθελε να τα τιμωρήσει για κάποιο ατόπημά τους’ έπλενε ….τα πόδια τους!! Αυτό ήταν το επιτίμιο της Αγάπης Του!!!
  Ποιμαντική-παδαγωγική-ψυχολογία πράγματι καινοτόμος!!
  αρκεί ο «τιμώμενος» να έχει νουν και…φιλότιμο.

  Σχολιάστε

Απάντηση

Subscribe without commenting

 • Κέρασμα

  Ο Θεός μάς αγαπάει όλους. Είναι πολύ καλός και "βρέχει επί δικαίους και αδίκους". Όλοι Τον έχομε Πατέρα και για όλους μας ενδιαφέρεται ο Θεός. Μόνο να φροντίσομε να Τον γνωρίσομε και να Τον αγαπήσουμε κι εμείς και να γίνομε καλοί. Να Τον αγαπήσετε και θα δείτε πόσο ευτυχισμένες θα είστε.
  - Γέροντας Πορφύριος
 • Αρέσει σε %d bloggers: